Wyniki

Rynek dystrybucji i przetwórstwa stali w Polsce 2015/2016

Raport roczny 2015/2016 - wydawnictwo specjalne Polskiej Unii Dystrybutorów Stali

PUDS już po raz kolejny opublikował raport poświęcony dystrybucji i przetwórstwu stali w Polsce – zarówno czarnych, jak i nierdzewnych. Wydawnictwo zawiera wyniki finansowe uzyskane przez członków PUDS w 2015 r., opis głównych trendów rynkowych oraz zmian zachodzących w rodzimym sektorze hutniczym.
    Głównym celem publikacji raportu jest przedstawienie pełnego i rzetelnego obrazu polskiej dystrybucji stali.

Zawartość raportu

Raport Roczny 2015/2016 to 40 stron niezbędnych informacji dla wszystkich, którzy chcą sprawnie poruszać się po rynku stali w Polsce. Publikacja składa się z następujących rozdziałów:

ANALIZA BRANŻY – tabele i zestawienia z wynikami firm, omówienie kondycji branży w 2014 r. i porównanie z latami poprzednimi, omówienie wyników sprzedaży stali w 2014 r. w rozbiciu na poszczególne kategorie asortymentowe, tendencje w handlu międzynarodowym, analiza cen głównych wyrobów stalowych oraz nakładów na inwestycje.

STALE CZARNE – opis sytuacji na rynku dystrybucji stali czarnych, szacunki dotyczące wielkości rynku, omówienie sytuacji zakładów wytwarzających zbrojenia budowlane, analiza kondycji stalowych centrów serwisowych, tabele z informacjami dotyczącymi zdolności produkcyjnych poszczególnych zakładów, prognozy dotyczące rozwoju rynku, omówienie rynku konstrukcji stalowych i branży rur.

ANALIZA SEKTORÓW - wyroby płaskie, wyroby długie, konstrukcje stalowe, rynek rur, rynek pokryć dachowych i elewacyjnych.

INFORMACJE DODATKOWE – informacje na temat działalności Polskiej Unii Dystrybutorów Stali, pełna lista członków PUDS.

Przykładowa strona raportu

Zamów Raport Roczny 2015/2016

Płatność przelewem po otrzymaniu faktury pro-forma. Raport zostanie wysłany po zaksięgowaniu wpłaty.
    Wypełnienie pól oznaczonych jako * jest wymagane.

Prześlij innym
    Projekt i realizacja: direktpoint